14/11/2025 LISTOPADOWE KLIMATY

Jesienny czas to szaruga i deszcz za oknem i początek sezonu na różnego rodzaju przeziębienia i infekcje.
Temat odporności nabiera teraz szczególnego znaczenia, a to jak zadbamy o organizm będzie miało
duże znaczenie w sytuacji kiedy dopadnie nas choroba. Jednym z istotnych element codziennej zdrowej diety
są wspierające odporność owoce i warzywa.

W listopadzie warto postawić na polskie, sezonowe owoce, takie jak, najbardziej popularne jabłka i gruszki,
ale i owoce dzikiej róży, żurawinę, czy pigwę, które wspaniale wzmacniają siły witalne organizmu. Do tego dochodzą warzywa, bez których trudno wyobrazić sobie polską kuchnię, czyli ziemniaki, marchewka, burak, kapusta, kalafior, szpinak, por, brokuł, cebula i czosnek, a także fasola, rukola, czy dynia. A gdy dopiszemy do listy orzechy i różne kiszonki, to jesień, czy zima z ich infekcjami, będą mogły się „schować”
;)

Masz pytania? Skontaktuj się z nami